Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Obročno plačevanje z debetno kartico Gorenjske banke

Obročno plačevanje z debetno kartico

Imetnikom debetne kartice Mastercard Gorenjske banke je voljo nova storitev obročnega plačevanja. V Gorenjski banki tako obročno plačevanje ni omejeno zgolj na bančne kartice z odloženim plačilom. Ob plačilu z debetno kartico lahko svoj nakup razdelite na do 24 obrokov. Aktivacija storitve je brezplačna in preprosta.

Razdelite svoj nakup na do 24 obrokov.

Za nakupe v Sloveniji in v tujini.

Za dvige gotovine na bankomatih.

Na obroke lahko razdelite svoje nakupe ali dvige gotovine na bankomatih

 

Obroki so odličen način, da razbremenite svoj mesečni proračun. Imetniki debetne kartice Mastercard lahko na obroke razdelite svoje nakupe na spletu, na vseh prodajnih mestih v Sloveniji in v tujini, ki so označena za sprejemanje Mastercard kartic, ter dvige gotovine na bankomatih.

Za nakup na obroke se lahko enostavno odločite po opravljenem nakupu, dodatno dogovarjanje s trgovcem ni potrebno.

Najnižja vrednost nakupa, ki jo lahko razdelite na obroke, je 50 evrov, najnižja vrednost obroka pa 10 evrov. Odločite se lahko za 2 do 24 obrokov.

Kako se nakup v fizični ali spletni trgovini razdeli na obroke?

  1. Z debetno kartico opravite nakup na običajen način.
  2. Po opravljenem nakupu prejmete SMS sporočilo za razdelitev nakupa na obroke.
  3. Odgovorite na prejet SMS.
  4. Postopek se zaključi, ko prejmete SMS sporočilo o uspešni razdelitvi nakupa na obroke.

 

Obročno plačevanje z debetno kartico v trgovini ali prek spleta

Kako se dvig gotovine na bankomatu razdeli na obroke?

Obročno plačevanje z debetno kartico na bankomatu

  1. Z debetno kartico opravite dvig gotovine na običajen način.
  2. Po opravljenem dvigu gotovine prejmete SMS sporočilo za razdelitev dviga gotovine na obroke.
  3. Odgovorite na prejet SMS.
  4. Postopek se zaključi, ko prejmete SMS sporočilo o uspešni razdelitvi transakcije na obroke.

Kako se aktivira storitev obročnega plačevanja z debetno kartico?

 

Storitev plačila na obroke na debetni kartici se vam bo aktivirala avtomatsko ob vklopu primerne vrste limita. V kolikor že imate primeren limit in obročna storitev ni bila aktivirana avtomatsko, nam za vklop funkcionalnosti posredujte sporočilo preko spletne oz. mobilne banke, pri čemer navedete tudi svojo aktualno kontaktno telefonsko številko, pokličite naš kontaktni center na tel. 04 20 84 312 ali se oglasite v eni izmed poslovalnic.

Aktivacija storitve je brezplačna, v primeru delitve posameznega plačila na obroke se obračuna strošek v višini 1,9 EUR na posamezen obrok oz. skladno z vsakokrat veljavno Tarifo nadomestil za posle z občani. Pošiljanje povratnega SMS sporočila za razdelitev na obroke se obračuna po tarifi vašega mobilnega operaterja.

 

Pogosta vprašanja in odgovori

Za obročno plačevanje nakupov in dvigov gotovine z debetno kartico Mastercard Gorenjske banke potrebujete odobren redni limit do preklica ali izredni limit z avtomatskim podaljšanjem in vklopljeno storitev SMS obveščanja za delitev nakupov na obroke. Tako limit kot SMS obveščanje lahko uredite v svoji najbližji poslovalnici, prek spletne banke Link ali mobilne banke Link m ali pa pokličite Klicni center na telefonsko številko 04 20 84 105.
Redni limit do preklica ali izredni limit z avtomatskim podaljšanjem lahko uredite prek spletne banke Link (naročila) ali v poslovalnici. Vklop SMS storitve za delitev nakupov in dvigov gotovine na obroke z debetno kartico lahko uredite prek spletne ali mobilne banke. V aplikaciji pošljete sporočilo za vklop storitve SMS storitve in pri tem navedite aktualno telefonsko številko svojega mobilnega telefona, na katerega boste prejemali SMS sporočila. Vse potrebno, tako limit kot SMS storitve lahko uredite z enim obiskom poslovalnice.
  • Naročila "stevilka ponudbe" ni bilo mogoče razdeliti na obroke – za transakcijo ni prispela poravnava v ustreznem času ali pa se znesek transakcije in poravnave razlikujeta in takšnega nakupa ni mogoče razdeliti na obroke
  • Zahteva za razdelitev na obroke za naročilo "stevilka ponudbe" ni veljavna – navedli ste neustrezno število obrokov
  • "Vsebina zahteve za razdelitev na obroke ali minimalni znesek obroka (10 EUR) ni ustrezen. Poskusite ponovno ali pokličite na 04 20 84 105. Vasa Gorenjska banka " – niste posredovali ustrezno oblikovanega sporočila ali vsebine ali pa višina obroka ne ustreza (je manjša kot 10 EUR). Preverite pravilnost poslanih podatkov in poskusite ponovno.
Nakup mora za delitev na obroke ustrezati naslednjim kriterijem:
  • Lahko delite vse nakupe tako v Sloveniji kot tujini, tako v EUR kot v tuji valuti, pri čemer je onemogočeno za določene nakupe (npr. predavtorizacije) kot tiste nakupe, ki ne spodbujajo zdrave potrošnje in usmerjajo stranke v nezdrave prakse (npr. igre na srečo).
  • Minimalen znesek nakupa za delitev na obroke: nad 50 EUR, minimalni obrok: 10 EUR.
  • Nakup je možno razdeliti na obroke le do zneska razpoložljivega stanja limita na osebnem računu.
Obveznosti iz naslova plačilnih transakcij z obročnim odplačilom na debetni kartici boste poravnali v obrokih, ki bodo mesečno zapadali v plačilo v breme vašega osebnega računa. Prvi obrok se bo bremenil na dan poravnave sredstev, vsi naslednji pa na dan v mesecu, ko je bila opravljena avtorizacija, toliko mesecev kot je preostalih obrokov oz. do datuma ukinitve limita na osebnem računu.
Predčasno odplačilo obrokov se lahko izvede za vse nakupe, ki so bili razdeljeni na obroke, razen, če ne gre za zadnji obrok, ki zapade v plačilo v tekočem mesecu. Ob predčasni poravnavi obveznosti se vam sprosti limit za obročne nakupe z debetno kartico. Za predčasno poplačilo obrokov pošljite sporočilo preko spletne ali mobilne banke ali pa se oglasite v eni izmed poslovalnic.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica