Link Izračun kreditaIzračun depozita Hitri kontakt Lokacije Klepet
Gorenjska banka prejemnica certifikata Voda iz pipe - Avgust 2024

Gorenjska banka prejemnica certifikata Voda iz pipe

Gorenjska banka je 7. avgusta 2024 uradno prejela certifikat Voda iz pipe, ki ga podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva.

Zaposleni pijemo vodo iz pipe, ki jo ponujamo tudi našim poslovnim gostom, s certifikatom pa smo prizadevanja in zavest o pomenu kakovostne pitne vode iz pipe dodatno potrdili.

Certifikat Voda iz pipe je spodbuda za varovanje vodnih virov in skrbi za okolje

Certifikat Zbornice komunalnega gospodarstva med drugim potrjuje, da:

  • v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organiziramo, pijemo vodo iz pipe;
  • k pitju pitne vode iz pipe spodbujamo svoje zaposlene, partnerje, stranke in ostale deležnike;
  • zaposlene in ostale deležnike ozaveščamo, da imamo v Sloveniji kakovostno pitno vodo ter da je pitje vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše kot poseganje po predpakirani vodi;
  • pitno vodo iz pipe strežemo v steklenih vrčih in kozarcih in se, kadar je le mogoče, izogibamo ponujanju ustekleničene vode.

Pitje pitne vode iz pipe naj bo vsakodnevna praksa

Iztok Rozman, namestnik direktorja ZKGS, je ob podpisu certifikata Voda iz pipe povedal: »Certifikat podeljujemo že peto leto. Podpisniki se vedno bolj zavedajo, da je voda iz pipe privilegij. S tem, ko se odločimo za pitje vode iz pipe, pripsevamo tudi k manjšemu številu plastenk in odpadne embalaže, ki obremenjuje naše okolje. Voda iz pipe bo neoporečna, če bomo vsi skrbeli za vodne vire in to vsak dan.«

V imenu Gorenjske banke je certifikat prejel Marko Filipčič, član uprave.

Gorenjska Banka - Prejemnik certifikata Voda iz pipe

Gorenjska Banka - Prejemnik certifikata Voda iz pipe

Certifikat Voda iz pipe je primer dobre prakse

Certifikat Voda iz pipe, ki ga podjetjem in organizacijam podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva, potrjuje skrb za varovanje okolja. S pridobitvijo certifikata v Gorenjski banki dajemo zgled za odpravo okolju škodljivih praks; spodbujajmo zaposlene, partnerje, stranke in širšo javnost k bolj prijaznim, trajnostnim in modrim pristopom pri vsakodnevnem uživanju vode ter aktivno opozarjamo na pomen zmanjševanja količine odpadkov.

V Sloveniji, za razliko od nekaterih drugih okolij, ni potrebe po uživanju ustekleničene vode. Čisto, neoporečno pitno vodo iz pipe imamo stalno na dosegu roke. Voda iz pipe je v Sloveniji sveža, kakovostna in varna. V kontekstu diskurza o odgovornosti vsakega posameznika do zmanjševanja odpadkov in trajnostnega ravnanja z naravnimi viri je certifikat Voda iz pipe primer dobre prakse na ravni Evropske unije.

V Gorenjski banki se s prejemom certifikata Voda iz pipe ponosno pridružujemo zavezi trajnostnega ravnanja z vodnimi viri.

Zakaj Gorenjska banka?

Vaš zanesljiv partner.

Z vami kadarkoli nas potrebujete.

Znamo vam prisluhniti.

Ponudbo prilagajamo vašim potrebam.

Mar nam je za vaše uspehe.

Rešitve iščemo skupaj z vami. Za vas.

Gorenjska banka

Tu smo za vas

Kontaktirajte nas

od pon. - pet.: 8.00 - 19.00

  • 04 20 84 312
  • info@gbkr.si
  • Kontaktni obrazec

Rezervirajte termin

za klic ali sestanek

  • Dogovorite se za sestanek

Obiščite nas

vam najbližja poslovalnica